Provincie Limburg

Des vecteurs de changement

Le conseil a son siège à la Maison provinciale de Hasselt, la capitale de la province. Le Conseil provincial du Limbourg disposait de divers systèmes téléphoniques disparates et anciens, qui n’étaient plus pris en charge, et dont la gestion nécessitait beaucoup de temps. Il était nécessaire de fournir une expérience plus fiable et plus flexible aux utilisateurs comme aux usagers. La technologie Mitel a pu proposer une gestion flexible des utilisateurs, grâce à un environnement de cloud privé disponible via un abonnement, et un service d’assistance inclus. Les capacités de communications unifiées ont également permis de soulager les services informatiques internes qui devaient gérer plus de 1 200 utilisateurs.

Déploiement

informatique local de confiance, pour déployer cette nouvelle technologie. BKM-Orange a travaillé en étroite collaboration avec Mitel pour mener à bien cette réalisation. Après une étude de faisabilité approfondie lancée en septembre 2019, la solution Mitel a été déployée en mars 2020. Le Conseil provincial du Limbourg a acheté 574 licences de téléphonie logicielle MiCollab pour desservir plus de 1 200 utilisateurs dans toute la province, dont la plupart travaillent à domicile depuis le début de la pandémie de Covid-19. En raison des restrictions Covid, le personnel n’a pas pu bénéficier de formations en présentiel pour l’utilisation de ce nouveau système de téléphonie. Toutefois, BKM-Orange a fourni un manuel de formation complet pour les aider à se familiariser avec la technologie Mitel.

De introductie van unified communications en softphones heeft de medewerkers meer mobiliteit en flexibiliteit gegeven voor thuiswerken. Het concept van één nummer is prettig voor gebruikers die voorheen alleen vaste en mobiele telefoons hadden.

Benoit Thijs

De wendbaarheid en flexibiliteit van Mitel

De provincie Limburg profiteert nu van het veerkrachtige, veilige, wendbare en veelzijdige cloudcommunicatieplatform, en van het gebruiksgemak dankzij de integratie vanuit Active Directory.

De MiVoice Business cloudoplossing zorgt ervoor dat raadsleden kunnen schakelen tussen kantoor en thuis zonder de dagdagelijkse communicatiekanalen te verstoren. De oplossing biedt naadloze integratie van toepassingen voor spraak, e-mail, aanwezigheid, unified messaging, mobiliteit en online vergaderen.

Benoit Thijs, ICT Operations Coordinator bij Provincie Limburg: “We hebben de telefonie-infrastructuur van de provincieraad uitgebreid geanalyseerd en de Miteltechnologie zo ingezet om werken op afstand en bedrijfscontinuïteit te bieden via een flexibel en stabiel cloudnetwerk. De introductie van unified communications en softphones heeft de medewerkers meer mobiliteit en flexibiliteit gegeven voor thuiswerken. Het concept van één nummer is prettig voor gebruikers die voorheen alleen vaste en mobiele telefoons hadden. De Mitel-oplossing werd in maart 2020 geïmplementeerd en gebruikers hebben zo vanop afstand naadloos contact gehad met de inwoners en bezoekers van Limburg, zelfs tijdens de Covid-pandemie. Het hielp ons ook om beter om te gaan met personeelscapaciteit, omdat veranderingen eenvoudiger en sneller te beheren zijn op het cloudplatform.”

Een uitstekende gebruikers- en klantervaring

MiCollab geeft gebruikers alles wat ze nodig hebben op één plek. Ze hoeven niet langer te schakelen tussen meerdere applicaties omdat ze één toepassing hebben voor spraak, berichten, aanwezigheidsinformatie, audio -en videovergaderen, mobiliteit en groepssamenwerking.

Met één uniforme service besteden medewerkers minder tijd om iemand te bereiken en meer tijd aan productieve communicaties met de inwoners en bezoekers. De Mitel-technologie heeft ook kostenbesparingen mogelijk gemaakt vanwege het abonnementsgebaseerde model, en het gebruik van softphones heeft de aanzienlijke kosten van mobiele facturering geëlimineerd. Thijs vervolgt: “Het bestuur is verspreid over verschillende locaties, maar die zijn nog niet allemaal met elkaar verbonden. We zijn van plan dit te doen met MiVoice Business en MiCollab van Mitel. Met deze flexibele en schaalbare technologie kunnen we eenvoudig extra locaties aansluiten op de bestaande WAN wanneer dat nodig is.”

Situatie

 • Telefonie-infrastructuur was verouderd en werd niet langer ondersteund
 • Verschillende verouderde telefoniesystemen misten integratiemogelijkheden en functionaliteit
 • Onnodige overheadkosten en complexiteit vanwege meerdere providers
 • Beperkte ontdubbeling om een optimale bedrijfscontinuïteit te verzekeren

Oplossing

 • Een MiVoice Business cloudoplossing met een maandelijkse abonnementsbijdrage per gebruiker, en uitgerust met interactieve 6920 en 6930 SIP-toestellen
 • MiCollab combineert spraak, chat, aanwezigheidsinformatie, audio- en videovergaderen, mobiliteit en groepssamenwerking in 1 applicatie
 • Mitel Performance Analytics (MPA) bewaakt en beheert het hele netwerk proactief en identificeert problemen met de spraak- en netwerkkwaliteit voordat er storingen optreden.
 • Met de integratie van Active Directory wordt het beheer van de communicatiegerelateerde gegevens die zijn opgeslagen in deze database, gecentraliseerd en gestroomlijnd.

Resultaten

 • Unified communications voor flexibel werken op afstand
 • Een betere klant- en gebruikerservaring door middel van veelzijdige communicatiefuncties zoals realtime samenwerking en bereikbaarheid via één nummer
 • Gebruiksvriendelijkheid dewelke slechts beperkte training vereist.
 • Samenvoeging van technologieën vermindert complexiteit en overheadkosten
 • Verbeterde productiviteit en operationele efficiëntie door gebruik te maken van één uniforme oplossing.
 • Verbeterde en ontdubbelde bedrijfsprocessen optimaliseren de uptime en schaalbaarheid

Contactez-nous!

+32 11 29 99 97

hello [at] bkm.beclass="icon icon--mail" target="_blank" rel="noopener external nofollow"