14 december 2016

Mitel nv en BKM nv hebben een akkoord bereikt over de overname van het direct sales departement van Mitel. BKM is een belangrijke ICT-integrator in België en deze overname is geheel in lijn met haar lange termijn groeistrategie. Volledige plannen zijn niet vrijgegeven maar hiermee wil BKM extra werkgelegenheid in de ICT-sector creëren. Met deze overname zet BKM verder in op zowel organische groei als groei via overnames.

Na de overnames van Attention (2008), Businesscom (2010), Oratis (2015) en Hexacom (2016) heeft BKM (opgericht in 1994 door Bart Soetaers en Marc Max) nu ook het Belgische direct sales kanaal van haar belangrijke leverancier Mitel overgenomen. De transfer staat gepland op 1 april aanstaande. Mitel is wereldleider op vlak van bedrijfscommunicatie en ondersteunt dagelijks meer dan 2 miljard connecties.

Bart Soetaers (Managing Director BKM) en Marc Max (Finance Director BKM) aan het woord:

De overname is strategisch belangrijk voor BKM omdat schaalvergroting belangrijk is in de ICT-markt. BKM (Platinum partner van Mitel) heeft reeds een jarenlange samenwerking met haar belangrijke leverancier Mitel en op deze manier kan zij haar partnership met Mitel (marktleider in Unified communication & collaboration) verder versterken met 1.000 bijkomende klanten en 16 werknemers. Het gezamenlijke doel is deze klanten verder te begeleiden en ondersteunen in de digitale transformatie op gebied van IP-telefonie, IT, printoplossingen en connectiviteit.

“Het overdragen van onze directe KMO-afdeling is een logische stap voor Mitel, daar we 100% channel focused willen zijn. Hierdoor kunnen we onze huidige directe KMO-klanten nog een betere dienstverlening garanderen, dit zowel voor unified communication als ook voor cloud-oplossingen. ” vertelt Alain Huys, managing director, België, Mitel. “BKM is een zeer gewaardeerde en belangrijke reseller in België we kijken ernaar uit om voort te bouwen op Mitel’s nummer 1 positie in de Belgische markt.”

BKM

BKM is een Belgische onderneming die opgericht werd in 1994 door Bart Soetaers en Marc Max. BKM is gespecialiseerd in advies, de levering, installatie en ondersteuning van ICT-oplossingen voor ondernemingen in heel België. BKM is actief op gebied van telefonie, IT, connectiviteit en document- en presentatieoplossingen. Als marktleider in België binnen het kmo-segment, genieten zij het vertrouwen van méér dan 14 000 klanten en kunnen ze rekenen op de vakkennis en ervaring van meer dan 160 specialisten gespreid over het hele land. Dankzij haar 'One Stop Shop'-benadering kunnen haar klanten zich concentreren op hun kerntaken en kunnen ze bij één enkele partner terecht voor al hun ICT vragen en oplossingen en kunnen zo optimaal genieten van slimme integraties tussen deze 4 domeinen. BKM wordt geleid door Bart Soetaers (Managing Director), Marc Max (Finance Director), Bjorn Van Beeck (Project Director) en Frédéric Michils (Sales & Marketing Director).