17 januari 2023

Is jouw bedrijfsinfo voldoende beveiligd? Als we je deze vraag zouden stellen, is de kans groot dat jij volmondig ‘ja’ antwoordt. Je beschikt namelijk over antivirussoftware. Toch durven wij te stellen dat de digitale beveiliging van jouw bedrijf veel beter kan.

90% van de bedrijven denkt vandaag gesteld te zijn met een standaard beveiligingspakket. Dat heeft veel met de budgetvriendelijkheid ervan te maken, en begrijpelijk: waarom zou je immers meer budget vrijmaken voor een doorgedreven beveiliging, wanneer je met een basisformule nog nooit gehackt bent?

Het antwoord is simpel: de gevolgen zijn niet te overzien wanneer de hackers jouw bedrijf te pakken hebben. De paniek laait op en voor actie is het grandioos te laat. Damage control is de enige optie. Laten we onze vraag dus herformuleren: hoeveel budget zie jij in rook opgaan wanneer jouw bedrijf niet productief is?

Stel: jouw onderneming heeft 40 medewerkers in dienst. Zij kunnen, omwille van een hacking, twee werkdagen niet aan de bak. Dan realiseer je twee dagen geen omzet en zijn er talloze overuren nodig om je bedrijf weer up and running te krijgen. Pijnlijk, maar je pakt je verlies en je gaat weer verder. Je komt er nog redelijk goedkoop vanaf. Want hackers zijn genadeloos en versleutelen je bedrijfsgegevens. Ze geven deze pas weer vrij nadat jij bitcoins, goed voor duizenden euro’s, op de digitale tafel legt. Je bedrijf weer up and running krijgen is dan heel wat minder vanzelfsprekend. Om van de gevolgen nog maar te zwijgen.

Mij overkomt het niet, zal je mogelijk denken. Volgende week misschien niet, mogelijk volgende maand ook niet en wie weet zelfs dit jaar niet. Maar vroeg of laat vinden hackers altijd het lek in jouw netwerkomgeving. Had ik maar, zal je dan denken.

Wil je met je bedrijf de kans op een inbreuk tot een absoluut minium beperken in het huidige tijdperk van hacking en wil je de continuïteit van je werking verzekeren? Contacteer BKM-Orange vandaag nog voor een security scan. Wij bekijken uitgebreid welke oplossingen jij precies nodig hebt en geven je persoonlijk advies op maat van jouw bedrijf.

So let’s do this one more time: is de bedrijfsinfo van jouw kmo wel voldoende beveiligd?!

Neem contact met ons op

+32 11 29 99 99

hello [at] bkm.beclass="icon icon--mail" target="_blank" rel="noopener external nofollow"