Op kantoor, thuis of op locatie. Jouw medewerkers zijn niet langer gebonden aan één vaste werkplek. Hybride werken is vandaag de nieuwe norm geworden. De combinatie van bedrijfscontinuïteit, efficiënt samenwerken én een flexibele werkomgeving vormt een uitdaging voor zowel grote als kleine ondernemingen.

In theorie klinkt het hybride werken als een ideale oplossing, maar voor veel bedrijven blijkt dit toch wel een uitdaging te zijn.

  • Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers overal en even vlot aan de slag kunnen?
  • Hoe kunnen collega's onderling blijven samenwerken als ze niet samen op kantoor zijn?
  • Wat is de impact op de IT-processen?
  • Welke tools heb je nodig zodat jouw medewerkers vlot (samen)werken en via verschillende kanalen beschikbaar blijven voor de klanten?

Communiceren in de cloud

En wat als we nu eens zouden communiceren via de cloud? De grote meerderheid van de bedrijven heeft de stap immers al gezet. Zo wordt geschat dat ongeveer 50% van alle bedrijfsgegevens sinds 2020 in de cloud is opgeslagen en dat 92% van de ondernemingen gebruik maakt van minstens één cloud applicatie. Meer informatie over onze Cloud Telephony oplossing vind je hier!

Betere samenwerking

Omdat remote werken steeds populairder wordt, moeten jouw medewerkers toegang hebben tot de juiste samenwerkingstools zodat ze volledig betrokken zijn bij elke vergadering en tegelijkertijd toegang hebben tot alle nodige documenten. De combinatie van spraak, video en het delen van documenten worden standaardsfuncties binnen jouw communicatieomgeving.

Wij bieden diverse oplossingen aan om je te helpen beter samen te werken. Onze communicatieplatformen hebben zowel diverse ingebouwde samenwerkingstools, maar daarnaast kunnen we ze ook koppelen met andere samenwerkingstools zoals MS Teams.

Integratie met MS Teams

Werk je thuis, in een hub of op het hoofdkantoor? Jouw locatie mag geen belemmering vormen voor een optimaal klantencontact. Of je nu een PBX op kantoor (on premise) hebt of een oplossing in de cloud, weet dat je die snel kan integreren met Microsoft Teams voor een optimale samenwerking, ongeacht jouw locatie.

Bovendien kan je in Microsoft Teams ook heel eenvoudig gesprekken starten naar alle vaste en mobiele nummers. Houd Microsoft Teams als samenwerkingstool, maar combineer het nu ook met alle belfuncties van jouw huidig telefoniesysteem zoals doorverbinden, voicemail, hunt groups, call pick up en auto attendant.

Daarnaast kan je ook jouw smartphone integreren met de applicatie van Microsoft Teams en dit voor zowel interne als externe oproepen. De 4G/5G connectiviteit van Orange zorgt voor een optimale bereikbaarheid, waar je ook bent. In gebieden met een lagere dekking, zorgt de FMU-integratie ervoor dat je via jouw smartphone nog steeds naar buiten belt via de telefooncentrale (one number concept), maar zonder de applicatie te gebruiken. Op die manier wordt je smartphone een verlengstuk van jouw PBX, ongeacht jouw locatie.

Lees zeker ook eens het interview met één van onze experts.

VoIP-assessment

Wilt je alvast weten of jouw bedrijf hier klaar voor is? Doe dan snel de even de VoIP-assessment en ontdek of jouw netwerk voldoende bandbreedte bevat om een optimale gesprekskwaliteit te garanderen.

Webinar | How to create a seamless integration between your PABX and Microsoft Teams.

Herbekijk alvast ons webinar rond de integratie van MS Teams met jouw PBX voor meer inspiratie.

Download onze white paper waarin we even stil staan bij de impact van telewerk op jouw organisatie en je enkele praktische richtlijnen aanreiken om het hybride werken vlot te laten verlopen.

Wil je graag weten hoe je jouw teams efficiënt kan laten samenwerken?

Onze specialisten staan je graag te woord.

NEEM CONTACT MET ONZE EXPERTS