Netwerkarchitectuur als essentieel onderdeel van de digitale transformatie

Wie over digitale transformatie spreekt, heeft het in eerste instantie over de technologieën die bedrijfsprocessen efficiënter, klantgerichter of innovatiever maken. De netwerkarchitectuur komt daarbij vaak in de schaduw te staan. Onterecht, want ze vormt wel een essentiële voorwaarde tot het slagen ervan. Nieuwe digitale technologieën brengen namelijk extra netwerkeisen met zich mee. Gebruikers verwachten vandaag dat devices, applicaties en documenten altijd en overal beschikbaar zijn en dit terwijl het aantal cyberaanvallen steeds toeneemt. Vernuftige apps, meer on- en offline verbonden toestellen, een gigantische datatrafiek, een hoger aantal gebruikers en de talrijke toegangspunten vragen om uiterst performante netwerken.

Het netwerklandschap vandaag: een complexe realiteit

Met welke uitdagingen kampen bedrijven vandaag?

 • Netwerken zijn moeilijk te beheren: de overvloed aan toestellen, apps, locaties en user policy's maakt dat het netwerk heel moeilijk te beheren en amper schaalbaar is.
 • Beveiliging baart meer en meer kopzorgen: de netwerktechnologie evolueert en hackers evolueren al snel mee. Hoe complexer een netwerk, hoe moeilijker te beveiligen.
 • Troubleshooting is uitdagend: IT kan geen problemen oplossen die ze niet kan herhalen of niet in real time kan zien. Hierdoor kunnen problemen lang aanslepen.

Flexibiliteit, schaalbaarheid en controle met SD-LAN

Een netwerk moet snel en efficiënt kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden en zich continu aanpassen aan de noden van de organisatie en de gebruikers. Een optimale netwerkinfrastructuur maakt het mogelijk nieuwe capaciteitsbehoeften probleemloos op te vangen. Open je een nieuw filiaal of verhuis je naar een andere locatie? Dan moet je jouw netwerk binnen de kortste keren kunnen uitbreiden of terugschalen.

  De belangrijkste eigenschappen van een goede netwerkconnectiviteit?

  • Performant: een krachtige verbinding waarmee je snel en quasi zonder vertraging toegang hebt tot al jouw data
  • Betrouwbaar: een gegarandeerde connectiviteit
  • Kostenefficiënt: een flexibel netwerk dat je toelaat om kosten te besparen

  Tijd om SD-LAN ready te worden!

  Het LAN is uitgegroeid tot het toegangspunt van de IT-infrastructuur. Het aantal verbonden apparaten en de hoeveelheid data die bedrijven verwerken, nemen exponentieel toe, net als de roep om extra beveiliging. SD-LAN werpt zich als de toekomstige standaard voor LAN-netwerken, nu meer en meer services naar de cloud verhuizen.

  SD-LAN biedt veilige toegang, gelijk waar, op elk mogelijk moment en op eender welk apparaat.

  Hoe jouw lokaal netwerk bouwen?

  Benut het potentieel van SD-LAN om de processen en de IT-prestaties van jouw bedrijf dichter bij elkaar te brengen, met als doel:

  • Een overkoepelende schaalbare architectuur te hebben over alle bekabelde, draadloze en WAN-netwerken heen.
  • Een overzicht te hebben van begin tot einde, met constante leer- en verbetermogelijkheden van de prestaties en beveiliging.
  • De netwerkbeveiliging op een constant hoog niveau te houden.
  • Een verregaande vorm van automatisering te introduceren om de bedrijfsprocessen proportioneel aan te passen en eenvoudiger te maken.

  Neem contact met ons op

  +32 11 29 99 99

  hello [at] bkm.beclass="icon icon--mail" target="_blank" rel="noopener external nofollow"