IT-evoluties als gevolg van de digitale transformatie

De digitale transformatie heeft niet alleen een impact op de organisatie en het personeelsbeleid van jouw bedrijf. Het spreekt voor zich dat deze nieuwe manier van werken ook op IT-vlak heel wat veranderingen en uitdagingen met zich meebrengt.

  • Cloud

De public cloud heeft de kijk van organisaties op hun netwerk grondig veranderd. Bedrijven gebruiken steeds minder een eigen datacenter, maar doen vaak een beroep op de capaciteit van een cloud provider. Tegelijk verbinden netwerken gebruikers niet langer met één centraal datacenter. Integendeel: tegenwoordig linken bedrijven hun gebruikers met meerdere cloud providers, zowel voor infrastructuur als voor software. Deze verschuiving vereist directe connectiviteit van externe sites met de cloud, meestal via het internet.

  • Locatieonafhankelijk werken

Telewerk blijft binnen bedrijven aan populariteit winnen. Deze evolutie zorgt ervoor dat bedrijven meer moeten investeren in IT-ondersteuning, zodat medewerkers ook thuis efficiënt kunnen werken. Het breekpunt voor telewerk is natuurlijk connectiviteit: bedrijven die de stap zetten, moeten ook op dit vlak de nodige investeringen doen.

  • Security

Cyberaanvallen en datalekken zijn helaas niet meer weg te denken. Recente voorbeelden tonen aan dat een aanval met ransomware een grote impact kan hebben op jouw organisatie. Een doordachte aanpak rond security moet dan ook hoog op de agenda van elk bedrijf staan.

  • Tekort aan ICT-experts

Al jarenlang is er nood aan ervaren ICT-experts. Deze evolutie staat haaks op de IT-uitdagingen waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden. Organisaties zijn klaar om mee te stappen in de digitale transformatie, maar vinden steeds moeilijker de juiste security- en netwerkspecialisten die hen hierbij kunnen begeleiden.

SD-WAN, het antwoord op de IT-uitdagingen van vandaag!

Deze vier uitdagingen zetten jouw netwerk onder druk. Een doordachte aanpak is dan ook onontbeerlijk voor elk bedrijf. SD-WAN of Software Defined Wide Area Network biedt een antwoord op deze uitdagingen.

SD-WAN is een technologie die bedrijven helpt om hun WAN te beheren en te optimaliseren. Een modern netwerk moet zeer agile zijn. Dat zorgt ervoor dat aanpassingen in real time over het netwerk verspreid kunnen worden, waardoor het netwerk altijd aan de behoeften van het bedrijf beantwoordt. Een netwerk is agile als de besturing centraal gebeurt: je brengt eenmalig wijzigingen aan de configuratie aan en die worden meteen netwerkwijd toegepast. In een ideaal scenario worden de wijzigingen aan netwerken en applicaties op elkaar afgestemd, zodat je bedrijf geen hinder ondervindt.

Met een SD-WAN oplossing wordt het besturingsvlak gescheiden van het gegevensvlak. De besturing gebeurt centraal: een netwerkengineer kan een wijziging instellen en in één beweging overal op het bedrijfsnetwerk toepassen. Van zodra er verbinding met de SD-WAN oplossing gemaakt is, vinden alle netwerkapparaten probleemloos het beste pad naar de toepassingen die jouw gebruikers nodig hebben.

SD-WAN in jouw bedrijf in 5 stappen.

  1. Definieer je scope en bepaal welke uitdagingen je met SD-WAN wil aanpakken.
  2. Ga na of alle componenten van je infrastructuur SDN-compatibel zijn.
  3. De overstap naar SD-WAN kan gevolgen hebben voor verschillende aspecten van jouw bedrijf. Stel samen met onze experts een werkgroep samen.
  4. Tijd om jouw idee werkelijkheid te maken. Om de kans op succes te maximaliseren, starten we met een eerste proof of concept.
  5. Na een snelle implementatie analyseer je onmiddellijk je nieuwe oplossing.

Webinar | The road to SD-WAN