Welkom in een mobiele wereld

Eén ding is zeker: mobiele telefonie heeft een grote impact op ons dagelijks leven en is niet meer weg te denken.

Belangrijkste trends

  • Het mobiele dataverbruik zal de komende jaren exponentieel groeien. In 2023 zal video ongeveer 73% van het mobiele dataverkeer innemen.
  • De wetgeving rond roaming leidt tot gemoedsrust. Maar liefst 86% wil naar het buitenland kunnen gaan zonder zorgen.
  • Veilig mobiel verkeer is een prioriteit. Maar liefst 86% van de zakelijke e-mails wordt mobiel gelezen, maar dit leidt ook tot een steiging van security inbreuken.

De voordelen voor uw bedrijf

Door de convergentie van vast en mobiel in het netwerk van Orange komt 4G niet alleen onderweg, maar ook in jouw bedrijf van pas. Of het nu ter vervanging van of als back-up voor jouw vaste verbinding is, 4G biedt je heel wat voordelen.

Snelheid

De snelheid van het 4G-netwerk benadert die van een vaste VDSL-verbinding: tot 30 Mbps downstream en 16 Mbps upstream. Bovendien ligt de latency heel laag, waardoor ook toepassingen zoals VoIP over 4G mogelijk zijn. Kortom, in de praktijk merk je niet of je nu via een vaste of mobiele verbinding werkt.

Betrouwbaarheid

Een vast netwerk is heel betrouwbaar, maar wordt soms onvermijdelijk getroffen door storingen zoals een kabelbreuk of stroompanne. Met 4G als back-up heb je op dat moment een tweede onafhankelijke verbinding met het netwerk van Orange. Het netwerk schakelt dan bij verbindingsproblemen automatisch over naar het 4G-netwerk. Orange levert 4G-back-up met een tweede router, die via het HSRP (Hot Standby Router Protocol) in verbinding staat met jouw primaire router. Met het HSRP-protocol wisselen beide routers, die een IP- en MAC-adres delen, constant hun status uit. De 4G-router neemt de verantwoordelijkheid van de primaire router over wanneer die laatste geen verbinding heeft. Zodra het verbindingsprobleem opgelost is, verbreekt de 4G-router de mobiele verbinding en verloopt het netwerkverkeer terug via de vaste verbinding.

Snelle installatie

Wanneer je een nieuwe vaste verbinding nodig hebt, kunnen fysieke werken de oplevering mogelijks vertragen. Een tijdelijke 4G-verbinding biedt je op dat moment een snel en betrouwbaar alternatief.

Veiligheid

Orange Belgium levert de 4G-verbindingen voor jouw vestigingen op via een afgeschermde APN (Access Point Name). Andere mobiele gebruikers van het netwerk hebben hier geen toegang tot en de 4G-verbindingen maken bovendien geen gebruik van het publieke internet.