Cloud Communication

Cloud is vandaag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Traditionele software wordt steeds vaker ingeruild voor virtuele varianten en data wordt online bewaard in plaats van op lokale servers. Dit leidt meestal tot een aanzienlijke kostenbesparing en een eenvoudig beheer voor de IT-afdeling.

Cloud Computing

Cloud communicatie is eigenlijk een vorm van cloud computing. U krijgt toegang tot een service die ‘in de cloud’ draait. Hierdoor krijgt u alle functionaliteiten van een Unified Communications & Collaboration platform, zonder dat u de infrastructuur hiervoor zelf moet voorzien. Via het internet belt u op basis van een telefoonapplicatie.

Public Cloud of Private Cloud

We onderscheiden 2 vormen van cloud communicatie. Enerzijds is er een public cloud, waarbij 1 centraal cloud platform in een datacenter wordt ondergebracht en via internet access verschillende bedrijven en eindgebruikers op basis van licenties voorziet in telecom en Unified Communications & Collaboration functionaliteiten. Anderzijds kan uw bedrijf kiezen voor een private cloud oplossing, waarbij er een cloud infrastructuur wordt opgezet voor uw eigen omgeving. Deze kan dan eventueel gevirtualiseerd worden of als on premise in een datacenter ondergebracht worden.

BKM Cloud Communication

Wilt u graag weten hoe deze oplossing de werking van uw onderneming kan optimaliseren?

Onze specialisten staan u graag te woord.

NEEM CONTACT MET ONZE EXPERTS