BKM helpt Anacura verhuizen naar nieuw bedrijfsgebouw

Klaar voor verdere groei

Wanneer een bedrijf uit zijn voegen dreigt te barsten, kan het maar best naar een nieuwe locatie verhuizen. Maar vaak is het een grote uitdaging om tijdens die verhuizing de dienstverlening aan klanten te blijven garanderen. Bij Anacura lukte dat wonderwel. BKM droeg daarbij de verantwoordelijkheid voor het telefonieplatform en de DECT- en wifinetwerken.

 

Anacura is de nieuwe naam voor de bedrijvengroep van ondernemer Griet Nuytinck. De groep bundelt vier bedrijven en omvat 220 medewerkers. Labo Nuytinck is een medisch labo dat bij artsen, ziekenhuizen en rusthuizen bloedstalen ophaalt en analyseert met het oog op het verschaffen van informatie over de gezondheid van een patiënt. Dit om de arts toe te laten een diagnose te stellen, een behandeling op te volgen, een patiënt preventief op te volgen of zijn ziekteverloop te volgen. Anabiotec is een farmaceutisch lab dat business-to-businessdiensten aanbiedt. Het test onder meer nieuwe molecules en formulaties voor farmaceutische bedrijven. Pathlicon is een histopathologisch labo en Eggcentris voert in-vitro-onderzoek uit naar de invloed van geneesmiddelen op fertiliteit.

 

Met de introductie van Anacura als naam positioneert de groep zich als een brede dienstverlener, die tegelijk in diverse segmenten gespecialiseerde expertise aanbiedt. Anacura bracht de bedrijven daarvoor ook letterlijk samen, in een nieuw gebouw in Evergem. “We bundelen de expertise van de verschillende bedrijven en kunnen zo samen een breed palet aan analytische diensten aanbieden aan de healthcare sector”, zegt Ineke Verweire, Head of Solution Management van de groep. “Dat brengt ons in een unieke positie. We kunnen doorheen de hele keten van de gezondheidszorg een rol spelen. We werken namelijk voor alle betrokken partijen: de patiënt, de arts en de diagnostica-, de biotech- en de farmaceutische sector.”

 

Ononderbroken dienstverlening

Eind augustus 2014 verhuisde Anabiotec uit Zwijnaarde naar het nieuwe bedrijfsgebouw in Evergem. Ook Labo Nuytinck, Pathlicon uit Evergem en Eggcentris - dat tot voor kort in Anderlecht was gevestigd - vonden er sinds juni onderdak. “We hebben gekozen voor nieuwbouw”, legt Ineke Verweire uit. “Dat liet ons toe het gebouw perfect af te stemmen op onze manier van werken.” Voor Anacura was het van cruciaal belang dat tijdens elke verhuizing – telkens een proces van ongeveer een week - de dienstverlening aan de klanten ononderbroken zou doorlopen. Voor het telefonieluik deed Anacura daarbij een beroep op haar vertrouwde partner BKM. “Uiteraard wilden we dat de telefoonnummers van onze medewerkers behouden bleven. Ook tijdens de verhuisweek moest iedereen telefonisch bereikbaar blijven.”

 

In het nieuwe gebouw bracht BKM een nieuw DECT-netwerk aan. “Er zijn veertig antennes geïnstalleerd. “We hebben dekking over de vijf verdiepingen van het gebouw en op het terras. Iedere medewerker beschikt over een eigen intern en extern telefoonnummer.” Bij Anacura zijn onder meer DECT-telefoons van het type Gigaset SL4 in gebruik. Voor Anacura was het belangrijk dat de medewerkers zo veel mogelijk de bestaande toestellen uit de vroegere kantoren mee konden brengen naar het nieuwe gebouw. BKM zorgde ervoor dat ook die overstap vlekkeloos verliep. Ineke Verweire: “Dat had alles met de grondige voorbereiding van BKM te maken. Tijdens de verhuisweek van Labo Nuytinck hebben we tot op zaterdagavond op de vroegere locaties gewerkt. Op maandag gingen we zonder probleem van start in het nieuwe gebouw. Alle nodige ingrepen op het vlak van telefonie voerde BKM door tijdens die ene zondag.”

 

Opvolging

Voor Anacura is het belangrijk dat de groep zijn telefoonverkeer nauwgezet kan opvolgen en daarop zijn management kan sturen. BKM implementeerde in het nieuwe bedrijfsgebouw een oplossing op basis van Unify OpenScape Business. Ineke Verweire: “We streven ernaar om elke oproep binnen de drie beltonen te beantwoorden en om onmiddellijk de juiste persoon door te schakelen .”

Uiteraard zorgt het platform ook voor de juiste geleiding van de inkomende oproepen. “Het is essentieel dat geen enkele oproep verloren gaat. Soms gaat het letterlijk om leven of dood. Wanneer een arts onmiddellijk informatie nodig heeft over een bepaalde analyse, dan moeten we die oproep onmiddellijk correct kunnen beantwoorden. Dat is de garantie die we aan onze klanten geven.” Tegelijk is het platform makkelijk uitbreidbaar, waardoor het in de toekomst makkelijk mee kan evolueren met de verdere groei van de groep.

 

Veilige wifinetwerken

Daarnaast vroeg Anacura aan BKM om in het nieuwe gebouw twee aparte, strikt gescheiden wifinetwerken te voorzien: één voor de medewerkers en één voor bezoekers. Ineke Verweire: “Als dienstverlener voor de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie moeten we de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Daarbij gaat veel aandacht naar de bescherming en beveiliging van onze data. Onze medewerkers werken met thin clients via Microsoft Terminal Services. Via het wifinetwerk hebben ze toegang tot de data die we centraal beheren. Op de lokale schijf van de medewerkers bevinden zich geen bedrijfsdata.” Het tweede wifinetwerk geeft internettoegang aan bezoekers. Dat netwerk is met een apart paswoord beveiligd. “Het succes van de vlotte verhuizing schuilt in de voorbereiding van het traject”, besluit Ineke Verweire. “BKM heeft op dat vlak een vlekkeloos parcours afgelegd. Onze medewerkers konden in hun nieuwe werkomgeving meteen aan de slag.”